საქართველოში პირველად ღვინის ქვის სამკაულების წარმოება დაიწყეს, ვისთვისაც უცნობია ღვინის ქვა კალიუმის მარილია, იგივე ტარტრატი, რომელსაც ღვინო ტემპერატურული შოკის შედეგად იკეთებს, ეს ხდება დაახლოებით იანვარ-თებერვალში, როდესაც ტემერატურა -4 გრადუსამდე ეცემა, კალიუმის მარილი ანუ იგივე ღვინის ქვა იმ ჭურჭელში მაგრდება სადაც ღვინოა მოთავსებული და ზუსტად ისეთივე ფერს იღებრს რა ფერიც თვითონ ღვინოა. სწორედ ამ მასალისგან პანდემიის პერიოდში თამუნა აბულაძეს სამკაულის შექმნის იდეა გაუჩნდა და wine diamond-იც ასე შეიქმნა.