2016 წელს პირველადი ინვესტიცია, რომელიც ხილის გადამამუშავებელი საწარმოს დაფუძნებისთვის განხორციელდა 535 ათას დოლარს შეადგენდა, 2017 წელს უკვე პირველი ხილის მიღების სეზონი ჰქონდათ და ნატურალური წვენების დასამზადებლად 180 ტონა ხილიც გადაამუშავეს, 2018 წლის სექტემბერში კი უკვე პირველი ექსპორტიც განახორციელეს ყატარში, მერე იყო ამერიკის შეერთხებული შტატები, ჩეხეთი, და ალბათ უკვე 2021 წლის თებერვალში ქალაქ გორში მდებარე ხილის გადამამუშავებელი საწარმო „ხილარი“-ს პროდუქცია უკრაინის ბაზარზეც გამოჩნდება. „მხოლოდ ქართულის“ რუბრიკის ფარგლებში, გორში მდებარე პატარა ისტორიისა და დიდი გეგმების მქონე „ხილარის“ საწარმოს ტრადიციულად ჟურნალისტი სალომე ჭიპაშვილი სტუმრობდა.
თამაზი კაკუშაძე - "ხილარი"-ს გენერალური დირექტორი