საქართველოში ხორცისა და ხორცპროდუქტების მოხმარება იზრდება. Galt & Taggart-ის კვლევის მიხედვით, 2017-22 წლებში ხორცის მოხმარება საშუალოდ 1.8%-ით, ხოლო ხორცპროდუქტების მოხმარება 3.8%-ით გაიზარდა. საინვესტიციო ბანკის პროგნოზით, ხორცის მოხმარება მომავალი ხუთი წლის განმავლობაში წლიურად საშუალოდ 5%-ით, ხოლო ხორცპროდუქტების მოხმარება 8%-ით გაიზრდება.
საქართველოში ერთ სულ მოსახლეზე ხორცის მოხმარება 2022 წლის მდგომარეობით 39 კგ შეადგენდა. მოხმარების ნახევარი ადგილობრივი წარმოებით კმაყოფილდება, ხოლო დანარჩენი იმპორტით.
ხორცისა და ხორცპროდუქტების იმპორტი საქართველოში გასულ წელს 35%-ით გაიზარდა და 187.2 მლნ დოლარი შეადგინა. რამდენად ეწევა მზარდ მოხმარებას მიწოდება და რაზე მიანიშნებს გაზრდილი იმპორტის სტატისტიკა?
სტუმარი: ბექა გონაშვილი - ფერმერი.