მთავარი
კატეგორია
TV ლაივი მენიუ
Loading data...

დიდი რაოდენობით პროდუქტს ნუ მოიმარაგებთ - სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის რჩევები

5e9a28c4d189e
ანი ციხისთავი
18.04.20 11:10
1663
"სასურსათო პროდუქტები სწორ ტემპერატურულ პირობებში უნდა იყოს შენახული", - ამის შესახებ გადაცემა “ქალების ნარატივში" სურსათის უვნებლობის სპეციალისტმა ეკა გიგაურმა ისაუბრა.

გიგაურის თქმით, პროდუქციის სახლში დასაწყობება რეკომენდირებული არ არის.

"ეტიკეტს მომხმარებელმა მხოლოდ გამოშვების თარიღის გამო არ უნდა შეხედოს. მასზე მითითებულია შენახვის ტემპერატურა, საჭირო ტენიანობის დონე. აქედან გამომდინარე, სახლში, არასწორ პირობებში სურსათის მომარაგება კარგი არ არის". - აცხადებს სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი.

მისივე თქმით, დღეს საქართველოს აქვს საკმარისი რესურსი, რომ მომხმარებელი სასურსათო პროდუქტებით უზრუნველყოს. აქედან გამომდინარე, სურსათის მომარაგების საჭიროება არ არსებობს.

ეკა გიგაური იმასაც აღნიშნავს, რომ ეს რჩევა არ ეხება საკონსერვო პროდუქციას.

"კონსერვებს 2 წლის ვადა აქვს, შესაბამისად, ეს არ იქნება მოხმარებისთვის საშიში", - აცხადებს ის.

მისივე თქმით, საკონსერვო პროდუქციაზე შეინიშნება მოთხოვნის ზრდა.

"მაგალითად, "კულამ" 25%-ით გაზარდა საკონსერვო პროდუქციის წარმოება. მოთხოვნაც სწორედ ხორცის კონსერვებზე გაიზარდა. აქამდე უფრო მოთხოვნადი წვენები იყო, თუმცა ახლა ასე აღარაა. როგორც ჩანს, მომხმარებელი ფიქრობს, რომ ჯობს ასეთი ტიპის პროდუქცია მოიმარაგოს", - აცხადებს ეკა გიგაური.