08.მარტი.2016 19:29
ბიზნესი

Londonist-ი ლონდონში მდებარე, საუკეთესო ქართულ რესტორნებს ასახელებს

Londonist-ი ლონდონში მდებარე, საუკეთესო ქართულ რესტორნებს ასახელებს
გამოცემა Londonist-ი ლონდონში მდებარე საუკეთესო ქართულ რესტორნებზე სტატიას აქვეყნებს. როგორც სტატიაშია აღნიშნული, ქართული სამზარეულო უნიკალური და გამორჩეულია, თუმცა მას კავკასიის რეგიონის გარეთ ბევრი არ იცნობს. ავტორი წერს, რომ დღეს ლონდონში ქართული სამზარეულო მეტად ხელმისაწვდომი გახდა. გამოცემა იუწყება, რომ ქართველი ხალხი ძალიან სტუმართმოყვარეა და ქართული სუფრა ხშირად რამდენიმე საათიც კი გრძელდება, ასევე აღნიშნულია რომ საქართველო ერთ-ერთი პირველი ქვეყანაა, სადაც ღვინის წარმოება დაიწყო.
 
"ძალიან გაგიმართლებთ, თუ ქართულ სუფრაზე, ქართულ ტრადიციულ ფოლკლორულ სიმღერას მოისმენთ. ქართული კერძების არჩევანი საკმაოდ მრავალფეროვანია", - წერს ავტორი. ის რამდეინმე ქართულ კერძზე აკეთებს აქცენტს, მათ შორის ხაჩაპურზე, ფხალზე, ბადრიჯანზე, ლობიოზე, ჩაქაფულზე, ხინკალზე, ხარჩოსა და ჩურჩხელაზე და მკითხველს თითოეულ მათგანს დეტალურად აცნობს. 

რაც შეეხება საუკეთესო ქართულ რესტორნებს ლონდონში, მათ შორის ავტორმა ოთხი დაასახელა: პატარა საქართველო (LITTLE GEORGIA), ქართველი (The Georgian), იბერია (Iberia) და თბილისი (Tbilisi).

ქართულ ღვინოზე საუბრისას ავტორი მკითხველს საფერავისა და რქაწითელის დაგემოვნებას ურჩევს, ერთ-ერთ საუკეთესო ქართულ ნაწარმად კი აჯიკას ასახელებს, "ჩვენი აზრით, ის მსოფლიოში ერთ-ერთი საუკეთესო სოუსია, ასე რომ არ დაგავიწყდეთ მისი შეკვეთა", - წერს Londonist-ი.

25.აპრილი.2019 10:58
43

აღსრულების ეროვნული ბიურო: გამარტივებულ საქმისწარმოებაზე მოთხოვნა იზრდება

ვრცლად
19.აპრილი.2019 20:00
266

"ნატახტარი": ბოლო წლებში ლუდის ბაზარი აღარ იზრდება

ვრცლად
12.აპრილი.2019 19:45
385

პოლიეთილენის მწარმოებელი დანადგარისთვის აღებული სესხი – პარკი აიკრძალა, სესხი დარჩა

ვრცლად
03.აპრილი.2019 09:00
1029

"კუმისის" დამფუძნებელმა მთავრობის წინააღმდეგ საკონსტიტუციო სარჩელი მოამზადა

ვრცლად
02.აპრილი.2019 22:05
424

"კუმისის" დამფუძნებელი: ჩვენი ხელისუფლების წარმომადგენლებს ბავშვობაში კვერცხის ჭამას აძალებდნენ

ვრცლად
02.აპრილი.2019 21:20
1131

პარიზში ქართველი ქალი მეღვინეების ღვინოების დეგუსტაცია გაიმართა

ვრცლად