05.თებერვალი.2016 10:49
ბიზნესი

"მზეთამზე" - ბაზარზე ქართული ხორბლის ჯიშებისგან დამზადებული პური გამოჩნდა

"მზეთამზე" - ბაზარზე ქართული ხორბლის ჯიშებისგან დამზადებული პური გამოჩნდა
"მზეთამზე - ქართული ხორბლის პური" ბაზარზე გასული წლის ბოლოს გამოჩნდა. კომპანია პროდუქციას მხოლოდ ქართული ჯიშის ხორბლისგან ამზადებს. აღნიშნული ჯიშებია: წითელი დოლი, დიკა და შავფხა. როგორც კომპანიის დამფუძნებელმა ლალი მესხმა "ბიზნესკონტაქტს" განუცხადა, ქართული ჯიშის ხორბალი თავისი თვისებებით მსოფლიოში საუკეთესოა, თუმცა მისი მოყვანა დღეს ქვეყანაში ნაკლებად ხდება. კომპანია ხორბალს ამ ეტაპზე კახეთის რამდენიმე მონასტრისგან ყიდულობს.
 
"ჩვენი სურვილია, რომ ქართული ხორბლის კულტურა აღდგეს ქვეყანაში. პროდუქციაში ქიმიურ დანამატებს არ ვიყენებთ. პური ძალიან ხარისხიანია, შესაბამისად ის ბაზარზე არსებულ სხვა პროდუქციასთან შედარებით, ძვირია. თუმცა ჩვენ ძალიან ზომიერი ფასი დავადეთ რომ მოსახლეობამ ყიდვა შეძლოს", - განმარტავს ლალი მესხი. მისი თქმით, პროდუქცია ხორბლის ფქვილის ალერგიას არ იწვევს და ადამიანის ორგანიზმისთვის სასარგებლოა.

"მზეთამზე - ქართული ხორბლის პურის საცხობი და მაღაზია ფალიაშვილის ქუჩაზე მდებარეობს. მაღაზია მომხმარებელს ადგილზე გამომცხვარი პურის დეგუსტაციასაც სთავაზობს. საცხობში 5 ადამიანია დასაქმებული. პროდუქციის ფასი 80 თეთრიდან 3,40 ლარამდეა.

"30%-ით ნაკლებ ფასად ვყიდით დავარდებულ პურს, ანუ მეოერე დღის პურს. გვყავს მყიდველი ვინც მეორე დღის პურისთვის მოდის, რადგან ძალიან გემრიელია და მეორე დღეს ის უფრო სურნელოვანი ხდება“, - ამბობს ლალი მესხი.

25.აპრილი.2019 10:58
173

აღსრულების ეროვნული ბიურო: გამარტივებულ საქმისწარმოებაზე მოთხოვნა იზრდება

ვრცლად
19.აპრილი.2019 20:00
368

"ნატახტარი": ბოლო წლებში ლუდის ბაზარი აღარ იზრდება

ვრცლად
12.აპრილი.2019 19:45
464

პოლიეთილენის მწარმოებელი დანადგარისთვის აღებული სესხი – პარკი აიკრძალა, სესხი დარჩა

ვრცლად
03.აპრილი.2019 09:00
1080

"კუმისის" დამფუძნებელმა მთავრობის წინააღმდეგ საკონსტიტუციო სარჩელი მოამზადა

ვრცლად
02.აპრილი.2019 22:05
475

"კუმისის" დამფუძნებელი: ჩვენი ხელისუფლების წარმომადგენლებს ბავშვობაში კვერცხის ჭამას აძალებდნენ

ვრცლად
02.აპრილი.2019 21:20
1262

პარიზში ქართველი ქალი მეღვინეების ღვინოების დეგუსტაცია გაიმართა

ვრცლად