09.ივლისი .2022 15:00

სარესტორნო ბიზნესი ჰიპერინფლაციის რეალური საფრთხის წინაშეა - რესტორატორთა ასოციაცია

სარესტორნო ბიზნესი ჰიპერინფლაციის რეალური საფრთხის წინაშეა - რესტორატორთა ასოციაცია
views 1016
უკან

„სარესტორნო ბიზნესი ჰიპერინფლაციის რეალური საფრთხის წინაშეა“ - ამის შესახებ BM-სთან რესტორატორთა ასოციაციის დამფუძნებელმა კოტე გაბრიჩიძემ განაცხადა.

მისი თქმით, პირველადი მოხმარების საკვებ პროდუქტებზე, დიზელსა და ბუნებრივ აირზე ფასების ზრდა მნიშვნელოვნად აისახა სარესტორნო ბიზნესზე და რესტორატორები მომსახურების გაძვირების გარდაუვალი აუცილებლობის წინაშე დააყენა.

„მაგალითად, თუ ადრე ერთი ტომარა, 50 კგ-იანი ფქვილი 47 ლარი ღირდა, ახლა მისი ღირებულება 120 ლარია. ასევე გაძვირდა შაქარი, ზეთი, ყველი, ხორცი. ეს არის კატასტროფა. არა მხოლოდ იმპორტირებული, არამედ ადგილობრივი წარმოების პროდუქტიც მნიშვნელოვნად გაძვირდა. ეს არის, ფაქტობრივად, უკვე ჰიპერინფლაცია“, - აცხადებს გაბრიჩიძე.

რესტორატორთა ასოციაციის დამფუძნებელს ჰგონია, რომ არსებული მძიმე მდგომარეობიდან ერთადერთი გამოსავალი სახელმწიფოს ჩართულობა და ფასების დარეგულირებისთვის ქმედითი ნაბიჯების გადადგმაა საჭირო.

„კატასტროფული მდგომარეობაა. თუ სახელმწიფო დროულად არ დაარეგულირებს ფასებს, კიდევ უფრო მძიმე მდგომარეობაში აღმოვჩნდებით. საჭიროა, პრემიერმა მისცეს დავალება კონკრეტულ სამინისტროებს, რომ 2-3 თვეში ფასების 15-20%-ით შემცირებისთვის რეალური ნაბიჯი გადადგან“, - ამბობს კოტე გაბრიჩიძე.

ცნობისთვის, ივნისში საქართველოში ფასები 12.8%-ით გაიზარდა. მათ შორის ჯგუფების მიხედვით, ფასების ყველაზე მკვეთრი ზრდა სურსათზე დაფიქსირდა, რომლის ღირებულებაც წინა წელთან მიმართებით 21.8%-ით არის გაზრდილი.