29.დეკემბერი .2019 21:00

სეს-ი: ამ ეტაპის მონაცემებით, ირანული რძე საფრთხეს არ შეიცავს

views 297
უკან

"ირანული რძე არ შეიცავს მცენარეულ ცხიმს და მასში მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები ნორმის ფარგლებშია”, - ამის შესახებ “საქმის კურსში” სეს-ის სურსათის უვნებლობის დეპარტამენტის ხელმძღვანელმა გიორგი მიქელაძემ განაცხადა.

მიქელაძემ გადაცემაში უპასუხა იმ კითხვებს, რომელიც ბოლო პერიოდში ირანიდან იმპორტირებულ რძეს უკავშირდებოდა. საქმე იმაშია, რომ რამდენიმე კვირის წინ ორგანიზაცია “მომავლის ფერმერის” ხელმძღვანელმა რუსუდან გიგაშვილმა სოციალურ ქსელში დაწერა, რომ არავინ იცის ირანიდან იმპორტირებული რძის რეალური შემცველობა ან რამდენად სანდოა მისი წარმოშობის სერტიფიკატი.

“ჩვენთან შემოსული შეტყობინებების საფუძველზე მივიღეთ საჭირო ზომები და შევამოწმეთ ყველა დისტრიბუტორი და ყველა ის წარმოება, რომელიც ამ რძეს იღებს. ავიღეთ რძის ნიმუშები, გამოვიკვლიეთ ის მიკრობიოლოგიურ მაჩვენებლებზე და განვსაზღვრეთ რძის ცხიმის სისუფთავე. შედეგებიდან გამომდინარე, შემიძლია ვთქვა, რომ ირანული რძე არ შეიცავს მცენარეულ ცხიმს და მასში მიკრობიოლოგიური მაჩვენებლები არის ნორმის ფარგლებში”,- ამის შესახებ გადაცემა “საქმის კურსში” სურსათის უვნებლობის დეპარტამენტის ხელმძღვანელმა გიორგი მიქელაძემ ისაუბრა და დასძინა, რომ შესაბამისი კვლევები ჯერ დასრულებული არაა.

„ვეტერინარული ნარჩენების შემცველობის საკვლევად რძე ლაბორატორიაშია ჩაბარებული და პასუხი რამდენიმე დღეში გახდება ცნობილი. ამ ეტაპის მონაცემებით, რძეში დაბინძურება არ აღმოგვიჩენია. მისგან შესაძლებელია ნებისმიერი რძის პროდუქტის წარმოება გარდა იმ რამდენიმე სახეობისა, რომლებიც საქპატენტშია ნახსენები და კრძალავს არაქართული წარმოების რძის გამოყენებას”, - აღნიშნა სურსათის უვნებლობის დეპარტამენტის ხელმძღვანელმა.




მსგავსი სიახლეები

ნახეთ ყველა სიახლე

ყველა