ქართული ბრენდი „მეოთხე - Apple N4“ უკვე წელიწად-ნახევარია ადგილობრივი ნედლეულისაგან ვაშლის სიდრს აწარმოებს. კომპანიის გენერალური დირექტორი ლუკა ლიპარტელიანი ქართველი მომხმარებლებისათვის უცხო სასმლის წარმოების სირთულეებზე BM.GE-სთან საუბრობს.
„სიდრი ევროპული წარმოშობის ვაშლის ალკოჰოლური სასმელია. წელიწად-ნახევარია ვცდილობთ, ქართული სიდრის ტრადიციას ჩავუყაროთ საფუძველი და ქართველების საყვარელ სასმელად ვაქციოთ. სიდრი ქართველებისთვის ჯერ-ჯერობით უცხო სასმელია, ამიტომ მოთხოვნაც ალტერნატიულ სასმელთან შედარებით, დაბალია. აქტიურად ვმუშაობთ საქართველოში სიდრის პოპულარიზაციაზე. ჩვენი მიზანია, ამ სასმლის მომხმარებელთა სეგმენტის გაფართოებას შევუწყოთ ხელი. თუმცა არსებობენ ადამიანები, რომლებიც მუდმივად ეძებენ ახალ გემოებს და რეკომენდაციით „მეოთხეს“ სასმელს აგნებენ, რის შედეგადაც ჩვენი ერთგული მომხმარებლები ხდებიან. ამ ეტაპზე, ყველაზე დიდ გამოწვევას ბაზრის დანარჩენი ნაწილისათვის სიდრის შეყვარება წარმოადგენს, მაგრამ ამ მიზანს თანდათან ვუახლოვდებით“, - ამბობს ლუკა ლიპარტელიანი.
მისი თქმით, „მეოთხეს“ მთავარი მიმართულება ამ ეტაპზე კლასიკური, ნახევრად მშრალი სიდრის წარმოებაა, თუმცა დაბალი წარმადობით იქმნება სეზონური და ექსპერიმენტალური სახეობები მარწყვის, ალუბლის, ჟოლოსა და მოცვის არომატებით, რომლებიც ასევე ვაშლის სიდრის ბაზაზე, ყურადღებით შერჩეული პროპორციებით მზადდება.
ლუკა ლიპარტელიანი განმარტავს, რომ წარმოებაში ადგილობრივი ნედლეულის გამოყენება კომპანიას გარკვეული გამოწვევების წინაშე აყენებს.
„ჩვენთვის ერთ-ერთი მთავარი გამოწვევა ხარისხის შენარჩუნებაა. არ გვსურს წარმოების გაზრდა ხარისხის კომპრომისით. წვენი, რომელზეც სიდრი დუღდება, 100%-ით ქართული ვაშლისგანაა გამოხდილი, რაც თავისთავად გვაყენებს სტაბილურობის გამოწვევის წინაშე: როგორ შევინარჩუნოთ გემო წარმადობის რაოდენობის გაზრდასთან ერთად? საქართველოში მოყვანილი ვაშლის დიდი ნაწილი ზედმეტად არომატული და ტკბილია, რაც ფერმენტაციის პროცესში ალკოჰოლის დონის ზრდას იწვევს და სასმელი სხვა სტილში გადაჰყავს. შესაბამისად, სწორი ნედლეულის შერჩევის გამოწვევის წინაშე ვდგავართ, რადგან წარმოებაში ქიმიური კონცენტრატების გამოყენებას არასდროს ვაპირებთ“, - ამბობს ლუკა ლიპარტელიანი.
ცნობისთვის, „მეოთხეს“ სიდრის შეძენა ჰორეკა სექტორის სხვადასხვა კომპანიებში, თბილისის, ბათუმისა და თელავის მასშტაბით შეგიძლიათ.
კომპანიის საწარმო თელავში მდებარეობს და 30-მდე ადამიანს ასაქმებს. „მეოთხეს“ თვიური წარმადობა 0.33 ლიტრიანი 5000-მდე ბოთლია.
ნახეთ ყველა სიახლე
ყველა
ლარი ზედმეტადაა გამყარებული - TBC Capital
გურამ ბაღდოშვილი ბაკურიანში რესტორანს ხურავს - მიზეზი
ტექინსპექტირების ცენტრის თანამშრომელი დააკავეს
ემიგრაციიდან საქართველოში დაბრუნებულებს პროექტებს დაუფინანსებენ - განცხადებების მიღება გრძელდება
“ტრეფიკ თრეველის” დამფუძნებელი ცოტნე ჯაფარიძე გუდაურში დააკავეს
1-ელი აპრილიდან ტაქსების რეფორმის მესამე ეტაპი იწყება
„დოლარი ნელ-ნელა თმობს თავის პოზიციებს” - ოთარ ნადარაია
ვის ეკუთვნის რუსთავში გახსნილი ნავთობგადამმუშავებელი ქარხანა?
„აგროჰაბი“ წელს ორ ახალ ფილიალს გახსნის
რომელ ქვეყნებში ჩახვალთ უვიზოდ ქართული პასპორტით? - ინტერაქტიული რუკა
ჩინეთის უმდიდრესმა ბიზნესმენმა ქონების 93% დაკარგა
მართვის მოწმობის პრაქტიკული გამოცდის ამოქმედებიდან 9 თვე გავიდა - რამდენი აბარებს გამოცდას?
თბილისში, მზის ენერგიაზე მომუშავე პირველი სახლი აშენდა - რა დაუჯდა მეპატრონეს ენერგოდამოუკიდებლობა?
ხელფასები ორჯერ გავზარდეთ, თუმცა კადრების გადინება მაინც მაღალია - „კულას“ დირექტორი
“ზამთრის სეზონზე სვანეთში სტუმრებს არ ავიყვან” - "ტრეფიკ თრეველის" დამფუძნებელი
ქარელი-აგარა-ხაშური-სურამის გზაზე ტრანსპორტოს მოძრაობა იზღუდება
დეკემბერში დეფლაციაა მოსალოდნელი - TBC Capital
როგორც ჩანს, ლარმა თავის მოკლევადიან პიკს მიაღწია - თიბისი კაპიტალი
ბიზნესმენი რომან ფიფია საჯარო განცხადებას ავრცელებს
ქუთაისიდან სვანეთისკენ გვირაბი თუ გაკეთდა, მესტია შვეიცარიის დონის კურორტი გახდება - გურჩიანი