კითხვარები მომზადებულია იმ სფეროებისთვის, რომლისთვისაც ჯანდაცვის სამინისტრომ უსაფრთხოების გაიდლაინები შეადგინა. რესტორნებისთვის უსაფრთხოების პროტოკოლი ჭურჭლის 65 გრადუსის ტემპერატურის წყალში გარეცხვას, ასევე ერთ მაგიდაზე 6-ზე მეტი ადამიანის განთავსების აკრძალვას ითვალისწინებს.
საზოგადოებრივი კვების ობიექტებში შემდეგი კითხვები დაისმება:
● ხდება თუ არა მომხმარებელთა მიღება წინასწარი დაჯავშნის სისტემის გამოყენებით? ● წინასწარ განსაზღვრულია თუ არა მომლოდინე სტუმართათვის ადგილი (იატაკის მონიშვნით და დისტანციის დაცვით)?
● არის თუ არა სამუშაო სივრცეში განთავსებული ინფორმაცია COVID-19-ის პრევენციული ღონისძიებების შესახებ?
● ხორციელდება თუ არა დასაქმებულთა და მომხმარებელთა ყოველდღიური თერმოსკრინინგი?
● შენობის შესასვლელში განთავსებული არის თუ არა დეზობარიერი შესაბამისი სავალდებულო ნიშნის მითითებით?
● ხორციელდება თუ არა სამზარეულოს ჭურჭლის რეცხვა და შრობა სპეციალურად გამოყოფილ ზონაში?
● ირეცხება თუ არა ჭურჭელი არანაკლებ 40°C ტემპერატურის წყლით და სარეცხი საშუალებების გამოყენებით პირველ და მეორე სამზარეულოს ნიჟარაში?
● ხდება თუ არა ჭურჭლის გავლება არანაკლებ 65°C ტემპერატურის ცხელი გამდინარე წყლით?
● ხდება თუ არა ჭურჭლის გაშრობა საწრეტზე?
● ხელით რეცხვისას გათვალისწინებულია თუ არა სამგანყოფილებიანი ნიჟარები სასადილო ჭურჭლისთვის და ორგანყოფილებიანი შუშის ჭურჭლისა და სასადილო მოწყობილობებისათვის?
● ლუდის ბარებში ჭიქები და ბოკლები ირეცხება თუ არა არანაკლებ 45-50°C ტემპერატურის ცხელი წყლითა და სარეცხი, სადეზინფექციო საშუალებებით?
● სარეცხ განყოფილებებში თვალსაჩინო ადგილას გამოკრულია თუ არა ინსტრუქცია ჭურჭლისა და ინვენტარის რეცხვის წესებთან დაკავშირებით?
● ხდება თუ არა მაგიდის ერთჯერადი გადასაფარებლების გამოყენება ან ყოველი მოხმარების შემდეგ სასადილო მაგიდების წმენდა და დეზინფექცია?
● ხდება თუ არა გამოყენებული გადასაფარებლებისა და ხელსახოცების შეგროვება სპეციალურ ტომარაში ან სხვა თავდახურულ მოცულობაში?
● ხდება თუ არა მატერიისგან დამზადებული დასუფთავების საშუალებების გამოყენების შემდეგ მათი სადეზინფექციო საშუალებებით გარეცხვა?
● არაფოროვან საწმენდ მასალებს უკეთდება თუ არა დეზინფექცია 0.5% ნატრიუმ ჰიპოქლორიტის ან სხვა ქლორის შემცველი ხსნარით?
● ხდება თუ არა საერთო სივრცეებში (საპირფარეშოები, დერეფნები, დარბაზები, ლიფტები და ა.შ.) პერიოდული 2-საათიანი რეჟიმით სადეზინფექციო სამუშაოების ჩატარება?
● ობიექტის დასუფთავებაზე პასუხისმგებელს პერსონალს უტარდება თუ არა შესაბამისი ინსტრუქტაჟი?
● ობიექტის შესასვლელში განთავსებულია თუ არა ხელის ანტისეპტიკური საშუალებები?
● უზრუნველყოფილია თუ არა დასაქმებულები და სტუმრები ხელის ჰიგიენური საშუალებებით?
● უზრუნველყოფილია თუ არა სამუშაო ადგილებზე ერთჯერადი ხელსახოცების განთავსება?
● დასაქმებულები უზრუნველყოფილი არიან თუ არა აუცილებელი ინდივიდუალური დაცვის საშუალებებით? (ხელთათმანები, პირბადეები, დამცავი ფარები, წინსაფრები)
● ტარდება თუ არა სადეზინფექციო ღონისძიებები ყოველი მომხმარებლის მომსახურეობის შემდეგ?
● აქვთ თუ არა დასაქმებულებს ინფორმაცია ინდივიდუალური დაცვისა და ჰიგიენური საშუალებების სწორად გამოყენებაზე და მათ შენახვა/მოცილებაზე?
● ნიავდება თუ არა სამუშაო სივრცეები (არანაკლებ სამ-საათიანი ინტერვალებისა)?
● უზრუნველყოფილია თუ არა ჰიგიენური ნარჩენებისთვის დახურული კონტეინერების განთავსება, რომელშიც ჩაფენილი იქნება ერთჯერადი პლასტიკური პარკი?
● სამუშაო დღის შემდეგ ხდება თუ არა სამუშაო სივრცის სველი წესით სადეზინფექციო საშუალებებით დალაგება?
მოთხოვნები ღია სივრცის მქონე საზოგადოებრივი კვების ობიექტებისთვის
● დაცულია თუ არა მომხმარებელთა მაგიდებს შორის მანძილი არანაკლებ 2 მეტრისა?
● დაცულია თუ არა სკამების საზურგეებს შორის მანძილი არანაკლებ 1 მეტრისა?
● ხდება თუ არა გაკონტროლება რომ მაგიდებზე განთავსება მოხდეს არაუმეტეს 6 ადამიანისა?
● 31 მ2-დან ზემოთ საერთო სასადილო ფართის არაუმეტეს 50%-ში იყენებთ თუ არა დამცავ ბარიერებს (1 ადამიანის განთავსების ფართობი უნდა იყოს არანაკლებ 1,8 მ2)?
● უზრუნველყოფილია თუ არა შენობების გარეთ მაგიდებსა და საფეხმავლო სივრცეს შორის უსაფრთხო დისტანციის დაცვა?
● სასმელით მომსახურება უზრუნველყოფილია თუ არა ინდივიდუალურად მაგიდასთან მიტანის სერვისით?
მოთხოვნები დახურული სივრცის მქონე საზოგადოებრივი კვების ობიექტებისთვის
● უზრუნველყოფილია თუ არა დარბაზში მაგიდებს შორის მანძილი არანაკლებ 2 მეტრისა?
● დაცულია თუ არა სკამის საზურგეებს შორის მანძილი არანაკლებ 1 მეტრისა?
● ხდება თუ არა გაკონტროლება რომ მაგიდებზე განთავსება მოხდეს არაუმეტეს 6 ადამიანისა?
● ერთ მაგიდასთან განთავსებულ მომხმარებლებს შორის უზრუნველყოფილია თუ არა არანაკლებ 1-მეტრიანი დისტანცია?
● ერთი ადამიანის განთავსებისთვის საჭირო ფართობი შეადგენს თუ არა არანაკლებ 2,25მ2-ს?
● 31 მ2-დან ზემოთ საერთო სასადილო ფართის არაუმეტეს 50%-ში იყენებთ თუ არა დამცავ ბარიერებს (1 ადამიანის განთავსების ფართობი უნდა იყოს არანაკლებ 1,8 მ2)?
● უზრუნველყოფილია თუ არა დახურული სივრცეების ბუნებრივი ვენტილაცია (შეუძლებლობის შემთხვევაში ხელოვნური ვენტილაციით)?
● იყენებთ თუ არა ბეჭდურ (ერთჯერად) ან ლამინირებულ მენიუს?
● ელექტრონული მენიუს შემთხვევაში მენიუს დაფასთან ხელების დამუშავებისთვის განთავსებული არის თუ არა სადეზინფექციო საშუალებები?
● სასმელით მომსახურება უზრუნველყოფილია თუ არა ინდივიდუალურად მაგიდასთან მიტანის სერვისით?