მიმდინარე წლის 1 ივნისიდან სურსათის მწარმოებელი ყველა ობიექტისთვის საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო წერტილების სისტემის, ჰასპის დანერგვის ვალდებულება ამოქმედდება.
ბიზნესოპერატორებს მოუწევთ წინასწარ განისაზღვრონ და გააკონტროლონ სურსათის წარმოება-რეალიზაციის პროცესში არსებული პოტენციური საფრთხეები და, შესაბამისად, მომხმარებელს უვნებელი სურსათი მიაწოდონ.
რეგულაცია ვრცელდება მათ შორის პურ-ფუნთუშეულის, საკონდიტრო წარმოებებსა და წისქვილკომბინატებზე. რა პროცესის გავლენა უწევთ ბიზნესებს ჰასპის სტანდარტების დასაკმაყოფილებლად, რამდენად დიდ ადამიანურ და ფინანსურ ხარჯებს მოითხოვს ეს მათგან და რა იცვლება ამით მომხმარებლებისთვის?
სტუმარი: ეკა გიგაური - სურსათის უვნებლობის ექსპერტი;