რამდენიმე წლის წინ რაჭულ ლორს გეოგრაფიული აღნიშვნა მიენიჭა, რაც იმას ნიშნავს, რომ ამ პროდუქტის განსაკუთრებული თვისებები იმ კონკრეტულ გეოგრაფიულ არეალს უკავშრდება, სადაც ის იწარმოება, ანუ ამ შემთხვევაში საუბარია რაჭაზე. კუთხეზე, სადაც რაჭული ლორის დამზადების ისტორია საუკუნეებს ითვლის და სადაც თითქმის ყველა ოჯახში შეხვდებით მცირე უფანჯრო შენობებს საკვამურით. ამ შენობებში რაჭული ლორი იბოლება.
თამილა ხიდეშელი - სოფელი ხიდეშლების მკვიდრი;