კომპანია გემოვანმა თბილისის ზღვაზე პურის ქარხანა აამუშავა. კომპანია, რომელიც 10 სახეობის პურს აწარმოებს, პროდუქციას ქართული ხორბლით ქმნის. კომპანიის დირექტორი, ოთარ ნაჭყებია ამბობს, რომ პირველ წელს, მხოლოდ 10 ტონა ხორბალი შეისყიდეს, წელს კი, ფერმერებისგან 500 ტონა ხორბლის შესყიდვას გეგმავენ. მისი თქმით, ,,გემოვანი“ 2015 წლიდან აწაროებს პურს ქართული ხორბლით და ქართული ტექნოლოგიის საფუარით. ასევე, ოთარ ნაჭყებია აღნიშნავს, რომ ბოლო წლებში საქართველოში 200-250 ათასი ტონა ხორბალი მოდის და ტენდენცია მზარდია, მთლიანად ქვეყნის დაახლოებით მოხმარება კი 800 ათას ტონას შეადგენს.
სტუმარი: ირაკლი ჩავლეშვილი - “მზეთამზე”-ს დამფუძნებელი.