სურსათის ნარჩენების ინდექსის მიხედვით ყოველწლიურად ნარჩენების მოცულობა იზრდება. ძირითადი წილი კი საკვებ და განთავსების ობიექტებზე მოდის. სასტუმრო ბიზნესი ნაწილობრივ ვალდებულია შეძლებისდაგვარად საკვები ნარჩენები შეამციროს, თუმცა მიუხედავად, ამისა, ეს საკმაოდ რთული პროცესია. სურსათის უვნებლობის კანონმდებლობა, სასტუმროებს მკაცრ რეგულაციებს უწესებს, რის გამოც, სასტუმრო ობიექტებს უამრავი საჭმლის გადაყრა უწევთ. რამდენად ცდილობენ ბიზნესები სურსათის ნარჩენების შემცირებას და როგორ პოზიციონირებენ სასტუმროები ამ მიმართულებით?