მთავარი
კატეგორია
TV ლაივი მენიუ
Loading data...

რატომ ვერ ვაწარმოებთ უსაფრთხო სურსათს? - მიზეზები და რეკომენდაციები

საქართველოში მცირე მეურნეობები არანაირი ტიპის კონტროლს არ ექვემდებარება რაც ბაზარზე პესტიციდებით გაჯერებული პროდუქციის სიმრავლეს იწვევს. სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრში აცხადებენ, რომ იმპორტირებულთან შედარებით ამ მხრივ მდგომარეობა უფრო მძიმე ადგილობრივ ნაწარმშია.

საქართველოში არსებული ნორმების მოთხოვნები, ევროკავშირში არსებულ მოთხოვნას პესტიციდების შემცველობასთან დაკავშირებით ჯერ კიდევ მნიშვნელოვნად ჩამორჩება, რისი მიზეზიც ვეტერინარული პრეპარატების გამოყენებასთან მიმართებით ცნობიერების დაბალი დონეა.

სტუმარი: ვახტანგ კობალაძე - სტრატეგიული კვლევების და განვითარების ცენტრის მომხმარებლის უფლებების დაცვის პროგრამის ხელმძღვანელი;