რა იწვევს წონის არაჯანსაღ მატებას, რა ძირითადი მიზეზი აქვს მას და რა რისკები მოჰყვება ამ პროცესს - მედიკოსები ამ თემაზე 21-ე საუკუნეში სულ უფრო და მეტს საუბრობენ. საკვების მიუღებლობა, არაჯანსაღი მიწოდება საკვების ორგანიზმისთვის, რაც შეიძლება იყოს როგორც ჭარბი, ისე არასაკმარისი ასევე არასრულფასოვანი - ადამიანები, რომელთაც გარკვეული საკვები პროდუქტების მიმართ აუტანლობა აქვთ, რასაც საკვებისადმი ინტოლერანტობა ანუ საკვებისადმი აუტანლობა ეწოდება. სწორედ ასეთი შემთხვევები რაციონის სწორად შერჩევას საჭიროებს და ინტოლერანტობის გამომწვევი საკვები პროდუქტების რაციონიდან ამოღებას, რის შედეგადაც პაციენტი წონაში იკლებს და სასურველი შედეგი მიიღწევა.
სტუმარი: თამარ ჩადუნელი - კლინიკა "ენმედიცის" ექიმი-ენდოკრინოლოგი, ნუტრიციოლოგი;