გურამ ბაღდოშვილის შეფასებით, პრობლემაა 1-ელი დეკემბრიდან ამოქმედებული “მწვანე პასპორტების“ მექანიზმი, რომლის გამოც რესტორანი მხოლოდ 20%-იანი დატვირთვით მუშაობს.
„2021 წელი რომ შევაჯამოთ, მთავარ პრობლემად კვლავ კადრების გადინება რჩება. სარესტორნო სექტორში ვინც მუშაობდა, მიტანის სერვისში გადავიდა - მოტოებზე გადასხდნენ ან „ტაქსაობენ“. პერსონალის გარკვეული ნაწილი კი საზღვარგარეთ ისეთ დიდ ბაზრებზე სამუშაოდ წავიდა, როგორიც არის რუსეთი, უკრაინა და ევროპის ქვეყნები.
მოგეხსენებათ, ორნიშნა ინფლაციის გამო, პროდუქტის ფასებიც 40%-ით არის გაზრდილი; ამის მიუხეადავად, ჩვენ კერძებზე ფასს ვერ მოვუმატებთ, რადგან covid-პასპორტების გამო, მომხმარებლის იმ 20%-საც დავკარგავთ, ვისთვისაც ახლა ვმუშაობთ.
ჯამში, ამ წინაღობების გამო სექტორში მძიმე მდგომარეობაა - ყველს ყველა მხრიდან ნაჭერს რომ ჩამოაჭრი და შუაში არაფერი რჩება, ზუსტად ასეა დარჩენილი სარესტორნო ბიზნესიც”, - აღნიშნავს გურამ ბაღდოშვილი.