საქსტატის მონაცემებით, გასულ თვეში რესტორანში სადილის საშუალო ფასი წლიურად 2.2%-ით გაიზარდა. მიმდინარე წელს მზარდია რესტორნებში ფასი ტრადიციულ კერძებზე. კერძოდ, რესტორნებში ხინკალი წლიურად 12%-ით გაძვირდა.
გასული წლის სექტემბერთან შედარებით ხაჭაპური კაფეში 4%-ით გაძვირდა, ხოლო საცხობში ხაჭაპურის ღირებულება 2%-ითაა გაზრდილი. 11%-ით გაიზარდა ბარში ლურდის ღირებულება.
ასევე გაზრდილია კაფეში ყავის ღირებულებაც და სექტემბერში წლიურმა ზრდამ 4% შეადგინა.
სტუმარი: შოთა ბურჯანაძე - საქართველოს რესტორატორთა ასოციაციის დამფუძნებელი;