"კვების ინდუსტრიას ყველანაირი რესურსი ამოეწურა - მას სახელმწიფოსგან დახმარება სჭირდება“, - ინდუსტრიის პრობლემებზე, რომელიც დარგს covid-19-ის გამო შეექმნა, გადაცემა „საქმიან დილაში“ Gastronaut-ის რესტორატორმა ლევან ქოქიაშვილმა ისაუბრა.
მისი თქმით, ინდუსტრია ქვეყანაში საზღვრების გახსნას ელოდება.
„სტატისტიკურად, კვების ობიექტების 60%-70% უცხოელ ტურისტებზეა დამოკიდებული, ქართველი მომხმარებელის წილი კი, 12%-დან 15%-მდეა, ამდენად მხოლოდ შიდა ტურისტებზე მუშაობა არ იძლევა იმის საშუალებას, რომ ბიზნესებმა თავი გადაირჩინონ, ამიტომ ელოდებიან საზღვრების გახსნას და სახელმწიფოს მხრიდან მხარდაჭერას, რაც არ იგრძნობა“, - ამბობს ქოქიაშვილი.
მისივე თქმით, კვების ობიექტებმა აიღეს დამატებითი სესხებიც და ოპერირების გასაგრძელებლად ყველანაირი რესურსი ამოწურეს.
„კიდევ ერთი გამოწვევა, რომლის წინაშეც კვების ინდუსტრია დგას, სერვისის ცვლილება და გადაწყობაა, რომელიც covid-უსაფრთხოებიდან გამომდინარე უწევთ, რამაც გავლენა ფასებზეც იქონია. აბსოლუტურად შეცვლილია მომხმარებლების ქცევა და რაოდენობაც“, - აღნიშნა ლევან ქოქიაშვილმა.